Nauwe samenwerking tussen Nico de Bont en Groene Bouwmaterialen
De meeste monumenten zijn van oorsprong een ecologisch gebouw. Daarom is de stap naar biobased en natuurlijke bouwmaterialen in de monumentensector logischer dan het soms lijkt. Zeker als je kijkt naar de effecten die onnatuurlijke materialen kunnen veroorzaken in gebouwen.
“Historische materialen met hun vernieuwde toepassingen bieden de meest natuurlijke weg naar een gezond gebouw; circulair, damp-open en vochtregulerend. Passend voor elke restauratie of herbestemming”, aldus Thomas Pijnenborgh, directeur Groene Bouwmaterialen. “Dat biedt kansen voor onze gezamenlijke visie, namelijk dat verduurzamen onlosmakelijk verbonden is met het toekomstbestendig maken van ons cultureel erfgoed”, vult Boudewijn de Bont aan, directeur Nico de Bont.
“Samen ontdekken we nieuwe kansen voor biobased materialen. En dit gaat sneller door toepassing en ervaring in de praktijk bij uiteenlopende monumenten. Met de opgedane kennis zorgen we dat ons monumentaal erfgoed gezond, leefbaar en betaalbaar blijft.” Een nauwe samenwerking tussen Groene Bouwmaterialen en Nico de Bont is het gevolg van deze gedeelde visie.
Vanaf nu verkennen we de verduurzamingskansen met biobased materialen samen en versnellen we door actieve kennisdeling. In het Groot Tuighuis in Den Bosch is de eerste stap gemaakt met hennep. Bij iedere restauratie worden de mogelijkheden verkend. Want voor iedere toepassing biedt de natuur perfecte, hernieuwbare oplossingen.