Menu
0
Verstand van dampopen en biologisch bouwen
Snelle levering, weer veel uit eigen voorraad!
Lage verzendkosten
Scherpe inkoopcondities voor aannemers en verwerkers

Contact & Klantenservice

Algemeen

 

Groene Bouwmaterialen is maandag tot en met vrijdag bereikbaar. Voor vragen of advies kun je ons het beste een mail sturen:

[email protected]

 

Bellen kan natuurlijk ook;

Wij zijn een klein team van specialisten en zullen je kort en krachtig te woord staan zodat wij ook zoveel mogelijk andere mensen kunnen assisteren. Technische vragen daarom bij voorkeur het beste op de mail zetten, dan heb je het snelste antwoord. Alvast dank voor je begrip.

Telefonisch bereikbaar van 8:00 tot 12:00 uur en van 14:00 tot 16:00 uur

+31 (0)416 53 19 02

Postadres
Postbus 3
5256 ZG Heusden

 

Afhalen en bezoek van onze toonzaal: enkel op afspraak

Graag parkeren langs de straat. Het is de schuur met de rode deuren.

Magazijn & Toonzaal*
Laagstraat 10
5156 NH Oudheusden

 

Advies

Groene Bouwmaterialen onderscheidt zich op het gebied van advies en ondersteuning. Op onze pagina advies kunt u eventueel een afspraak inplannen met één van onze adviseurs. Wij begeleiden elk jaar een aantal projecten waaronder ook veel CPO projecten. Onze begeleiding is altijd super efficient, wij ondersteunen het bouwteam zodat zij de focus op écht circulair en biobased bouwen kunnen houden en enkel op de meest belangrijke momenten zijn wij er bij.

 

Groothandel, voor aannemers en verwerkers

Wij leveren vooral ook business to business. Voor aannemers en verwerkers hebben wij uiteraard andere condities. Bent u nog geen klant bij ons, vraag dan een offerte aan via email of onze webwinkel.

 

Verzenden & Retouren

Hoe dit in zijn werk gaat vind u hier

 

Offertes 

Heb je een grotere bestelling of een langlopend project? Neem vrijblijvend contact met ons op!

+31 (0)416 53 19 02
Groene Bouwmaterialen

Laagstraat 10

5156 NH

Oudheusden, Nederland

Neem contact op

Veelgestelde vragen

Algemeen
Wanneer vinden er workshops plaats?

In het nieuwe jaar 2021 verwachten wij de volgende workshops aan te kunnen bieden:

- Leem en kalk workshops. Data en meer informatie volgt. Schrijft je in voor de nieuwsbrief en/of Houd onze website goed in de gaten!

 

Wil je ons bedrijf beter leren kennen?

Wij zijn gespecialiseerd in duurzaam en gezond bouwen en willen de transitie naar een bio-based op gesloten kringlopen gebaseerde bouw versnellen. Minder 20e-eeuwse bouwmaterialen op basis van aardolie en andere eindige grondstoffen betekent een mooiere en gezondere gebouwde omgeving en planeet.

Helaas kunnen wij nog niet voor alles een bio-based oplossing aanbieden. Wanneer voor een bepaalde toepassing nog geen biologisch of ecologisch product is, dan bieden wij een zo duurzaam mogelijk alternatief. Mist u een bio- of ecologisch product in onze online bouwmarkt? Of bent u producent of handelaar van een bio- of ecologisch bouwmateriaal dat nog niet in de collectie is opgenomen, neemt u dan contact met ons op.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen is voor ons vanzelfsprekend. De meeste van onze toeleveranciers zijn kleine of middelgrote bedrijven, en in meerderheid familiebedrijven. Wij selecteren onze toeleveranciers vooral op de kwaliteit en toepasbaarheid van hun producten, en kijken we of zij daadwerkelijk een bijdrage leveren aan de transitie naar een circulaire economie.

Om zoveel mogelijk mensen in staat te stellen om met de door ons verkochte producten te kunnen werken, biedt Groene Bouwmaterialen naast verkoop en advies, workshops voor professionals en zelfbouwers. Mocht u een workshop willen volgen over een bepaald thema of product, laat het ons dan weten.

Wat is het aanbod in merken?
Verzending
In wat voor materiaal wordt er verpakt?

Wij proberen zo groen mogelijk om te gaan met het verpakkingsmateriaal. Daarom hergebruiken wij kartonnen dozen en vulmateriaal zoals kranten en palletplastic. Daarnaast wordt er ook gebruik gemaakt van biobased vulmateriaal.

 

Wat is de levertijd van mijn bestelling?

De levertijd is...

Kan ik mijn bestelling annuleren?

U heeft het recht uw bestelling tot 14 dagen na ontvangst zonder opgave van reden te annuleren. U heeft na annulering nogmaals 14 dagen om uw product retour te sturen. U krijgt dan het volledige orderbedrag inclusief verzendkosten gecrediteerd. Enkel de kosten voor retour van u thuis naar de webwinkel zijn voor eigen rekening. Indien u gebruik maakt van uw herroepingsrecht, zal het product met alle geleverde toebehoren en - indien redelijkerwijze mogelijk - in de originele staat en verpakking aan de ondernemer geretourneerd worden. Wij zullen vervolgens het verschuldigde orderbedrag binnen 14 dagen na aanmelding van uw retour terugstorten mits het product reeds in goede orde retour ontvangen is.

Aankoop
Waar moet ik rekening mee houden bij de aankoop van ecologische bouwmaterialen?
Op welke vlakken zijn jullie nog meer bezig met duurzaamheid?

Groene Bouwmaterialen heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan! Daarom houden we ons als bedrijf bezig met de volgende doelen die voldoen aan doelen gesteld door de duurzame ontwikkelingsdoelen:

- Tegengaan van honger

- Goede gezondheid en welzijn

- Betaalbare en duurzame energie

- Waardig werk en economische groei

- Industrie, innovatie en infrastructuur

- Duurzame steden en gemeenschappen

- Verantwoordelijke consumptie en productie

- Tegengaan van klimaatactie

- Leven op het land

- Partnerschap aangaan om doelen te behalen

Ik heb een beperkt budget voor de besteding van mijn verbouwing, hoe kunnen jullie mij hierin begeleiden?
Wat kan ik verwachten na een aankoop bij Groene Bouwmaterialen?
Ik heb reeds een bestelling geplaatst, kan ik deze aanpassen?
Damp-open bouwen
Wat is het voordeel van damp-open bouwen?
Moet ik een damprem plaatsen na het isoleren?

Algemeen geldt: Binnen luchtdicht en ´dampremmend´ en buiten wind- en waterdicht. Dit kan op vele manieren worden uitgevoerd.

Als het isolatiemateriaal wordt gebruikt als thermische isolatie tegen een koude wand, dak of muur, dan is in de meeste gevallen een (vochtvariabele) damprem vereist i.v.m. het condensatiepunt en de luchtdichtheid van de constructie.

laten we er maar gelijk duidelijk over zijn, wij gebruiken het liefst zo min mogelijk folie. Echter, voor de bescherming en duurzaamheid van het isolatiemateriaal en de omliggende bouwdelen, vinden wij dit wel een geoorloofde en belangrijke toevoeging. Als er een natuurlijke alternatief is heeft dit wel onze voorkeur uiteraard. Hieronder leggen wij uit welke mogelijkheden er zijn en wanneer je een (vochtvariabele) damprem/dampscherm nodig hebt.

Bij isolatiedikte van meer dan 6 cm zit je op het punt dat het dauwpunt in het isolatiemateriaal kan komen te liggen. Dit willen we uiteraard voorkomen, want condensatie in het isolatiemateriaal betekend kans op schimmel en vochtschade aan het isolatiemateriaal en de omliggende bouwdelen zoals de houten balken en het dakbeschot. Dat het natuurlijke isolatiemateriaal vochtregulerend is betekend dan ook niet dat je hier geen zorgen over hoeft te maken, we praten hier over grote hoeveelheden vocht die niet snel genoeg kunnen worden verwerk door het natuurlijke isolatiemateriaal.

De vuist regel luidt: van binnen naar buiten dient de bouwconstructie steeds damp-opener te zijn. Als je dit weet te realiseren kun je in principe geen vochtschade krijgen door condensatie.

Nu komen we bij het technischer gedeelte van ons verhaal. Hoe weet ik hoe dampopen of dampdicht een materiaal is? Dit kun je herleiden aan de aan het Diffusieweerstandsgetal of de Diffusieweerstand, respectievelijk uitgedrukt in een μ-waarde of sd-waarde. De μ-waarde geeft aan hoeveel keer meer een materiaal weerstand heeft t.o.v. stilstaande lucht met een gelijke dikte. Als je de dikte van het betreffende materiaal vermenigvuldigd (in meters) met de μ-waarde dan kom je tot de Sd-waarde.

Als voorbeeld een dampopen materiaal. Een dampopen materiaal zoals een buitenfolie, laten we de Fronta WA nemen, heeft een µd-waarde tussen de 0,05 +-0,02 m, dit is heel damp open.

Als voorbeeld een dampremmend materiaal. Een Osb plaat heeft een Sd-waarde tussen de 10 en 20m, een ESB plus heeft een veel lagere Sd-waarde van rond de 1,44 en 0,72m.

Het interessante aan de Pro Clima Intello is dat deze zowel dampopen als heel dampdicht kan worden. Met een variabele sd-Waarde van tussen de 0,25  en de >25 m. Een intelligente damprem dus. De Intello is, mits verwerkt volgens de richtlijnen, ook luchtdicht. Om een plaat materiaal als OSB of ESB-plus als damprem en luchtdichting te kunnen laten functioneren dient deze wel getapet te zijn bij de naden, dit kan met Tescon Vana, Uni Tape of Rapid Cell.

Als je hier nog meer vragen over hebt, staan onze adviseurs graag voor je klaar. Mail of bel ons.

Wat is een μ-waarde of Sd-waarde?

De dampopenheid van plaatmateriaal kun je afleiden aan het Diffusieweerstandsgetal of de Diffusieweerstand, respectievelijk uitgedrukt in een μ-waarde of sd-waarde.

de μ-waarde geeft aan hoeveel keer meer een materiaal weerstand heeft t.o.v. stilstaande lucht met een gelijke dikte. Als je de dikte van het betreffende materiaal vermenigvuldigd (in meters) met de μ-waarde dan kom je tot de Sd-waarde.

Deze waarde is bij dampopen constructie erg belangrijk omdat je hiermee kunt bepalen of je een materiaal wel of niet kunt toepassen in de wand en op welke plaats deze het beste toegepast kan worden. Zo moet je bij het samenstellen van de wandopbouw rekening houden met het feit dat je van binnen naar buiten, de materialen die je toepast steeds dampopener zijn, zodat vocht altijd een veilige weg naar buiten kan vinden.

Isolatiewaarde
Wat is het warmtegeleidingscoëfficient?
Bedrijf
Wat zijn jullie kernwaarden?

De kernwaarden van Groene Bouwmaterialen hebben te maken met mensen, planeet en winst. Om het samen te vatten, komt het neer op:

- Stimuleren van duurzame en ecologische innovatie

- Respecteren van mensen, andere organismes en planeet aarde

- Kennis en materiaal beschikbaar stellen voor zo'n groot publiek mogelijk

- Hoogwaardige kwaliteitsproducten aanbieden en productkennis

- Garanderen van zo'n laag mogelijke milieu-impact

Met welke leveranciers werken jullie nauw samen?

Groene Bouwmaterialen werkt nauw samen met onder andere:

- Gutex

- Kerakoll

- Isolena

- Auro

- Allbäck

- Pro Clima

- Metisse

- WEM 

 

Waar voldoen producten te koop bij Groene Bouwmaterialen aan?

Alle producten van Groene Bouwmaterialen zijn duurzaam en hebben de laagst mogelijke impact op mens en planeet. Dit betekent dat de producten ervoor zorgen dat de gezondheid van personen niet wordt aangetast en dat ze een goed welzijn hebben. Alle producten moeten aan bepaalde normen voldoen om aan klanten te worden verkocht. Bij de productie, het toepassen en recyclen mag geen enkel materiaal de gezondheid van mensen schaden en een hoog wooncomfort garanderen. Mensen voelen zich beter in omgevingen waar materialen van Groene Bouwmaterialen zijn toegepast.

Gaan jullie meer doen met social media, zo ja op welk platform en waarom?

Wij zijn blij om deze vraag te kunnen beantwoorden met; ja! Momenteel is een YouTube kanaal volop in ontwikkeling. Groene Bouwmaterialen gaat op dit social media platform informatie geven over de diversiteit in aanbod qua merken. Ook is het de bedoeling dat er filmpjes worden gerealiseerd waarin de toepassing van producten wordt gedemonstreerd. 

Wanneer is Groene Bouwmaterialen live op YouTube?

Naar verwachting zal Groene Bouwmaterialen live gaan op het YouTube kanaal op 16 januari 2021. Wij kunnen niet wachten om onze expertise op deze manier nog meer naar voren te laten brengen. 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Abonneer

Account aanmaken

Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

Registreren

Recent toegevoegd

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

Totaal incl. btw:€0,00
Bestel nog voor €1.000,00 en de verzending is gratis

Verzendkosten berekenen

Geen verzendmethoden gevonden voor dit land.