Menu
0
Verstand van dampopen en biologisch bouwen
Snelle levering, weer veel uit eigen voorraad!
Lage verzendkosten
Scherpe inkoopcondities voor aannemers en verwerkers

Over ons

Over Groene Bouwmaterialen

Wij zijn gespecialiseerd in duurzaam en gezond bouwen en willen de transitie naar een bio-based op gesloten kringlopen gebaseerde bouw versnellen. Minder 20e-eeuwse bouwmaterialen op basis van aardolie en andere eindige grondstoffen betekent een mooiere en gezondere gebouwde omgeving en planeet.

Helaas kunnen wij nog niet voor alles een bio-based oplossing aanbieden. Wanneer voor een bepaalde toepassing nog geen biologisch of ecologisch product is, dan bieden wij een zo duurzaam mogelijk alternatief. Mist u een bio- of ecologisch product in onze online bouwmarkt? Of bent u producent of handelaar van een bio- of ecologisch bouwmateriaal dat nog niet in de collectie is opgenomen, neemt u dan contact met ons op.

Groene bouwmaterialen

 

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Maatschappelijk verantwoord ondernemen is voor ons vanzelfsprekend. De meeste van onze toeleveranciers zijn kleine of middelgrote bedrijven, en in meerderheid familiebedrijven. Wij selecteren onze toeleveranciers vooral op de kwaliteit en toepasbaarheid van hun producten, en kijken we of zij daadwerkelijk een bijdrage leveren aan de transitie naar een circulaire economie.

Naast dat wij maatschappelijk verantwoord ondernemen, ondersteunen wij ook het sociale goede doelHand to hand child help!

 

Onze historie

Groene Bouwmaterialen is ontstaan uit het bedrijf Sebunga Leembouw van Thomas Pijnenborgh. Sebunga was een afbouwbedrijf voor leemstucwerk, na-isolatie en wandverwarming. Sebunga Leembouw is opgericht in 1998 en vanwege het succes van Groene Bouwmaterialen uiteindelijk opgeheven in 2018. In die periode van 20 jaar zijn grote aantallen afbouw en interieur projecten aangenomen (en opgeleverd), voornamelijk leemstucwerk maar ook Tadelact, kalk(glans)pleisters, na-isolatie en wandverwarming.

Rond 2005 kreeg Thomas Pijnenborgh steeds vaker de vraag van zelfbouwers om, in plaats van het werk aan te nemen en uit te voeren, de materialen te leveren en te adviseren hoe deze te verwerken. Naast de eigen Sebunga projecten ontstond zo langzaam de handel in ecologische bouwmaterialen en bijbehorende advies hoe deze te verwerken in de praktijk.

Eind december 2008 is Groene Bouwmaterialen opgericht om aan de steeds omvangrijker wordende vraag te kunnen voldoen en zag de webwinkel www.groenebouwmaterialen.nl het licht.

In 2010 kwam Frederik Winterwerp aan boord om voltijds voor Groene Bouwmaterialen te werken, aangezien Thomas Pijnenborgh ook nog druk was met Sebunga Leembouw. In diezelfde periode begon Koert Weber als de ICT-er van Groene Bouwmaterialen. Door zijn affiniteit met en interesse voor het ecologisch bouwen en de bijbehorende producten heeft Koert van begin 2014 tot het einde van 2020 als account manager/ hoofd verkoop bij ons gewerkt en een belangrijke rol gespeeld. Ondertussen is ons team uitgebreid en werken we op dit moment (2021) met 8 mensen en zijn we altijd op zoek naar uitbreiding van ons team met meer mensen met kennis van groen bouwen.

In 2016 is Groene Bouwmaterialen een coöperatie geworden waaraan de werknemers en enkele strategische partners deelnemen. 

Om zoveel mogelijk mensen in staat te stellen om met de door ons verkochte producten te kunnen werken, bood en biedt Groene Bouwmaterialen naast verkoop en advies, workshops voor professionals en zelfbouwers. Mocht u een workshop willen volgen over een bepaald thema of product, laat het ons dan weten.

Dankzij de snelle ontwikkelingen en innovaties die plaatsvinden wordt onze webwinkel constant bijgewerkt en in de komende maanden en jaren zullen steeds meer producten, kennis en links worden toegevoegd. Het is dus zeker de moeite waard om ons regelmatig te blijven bezoeken! Om dit mogelijk te maken zijn wij altijd op zoek naar uitbreiding van ons (verkoop) team met mensen met kennis van groen bouwen.

 

 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Abonneer

Account aanmaken

Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

Registreren

Recent toegevoegd

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

Totaal incl. btw:€0,00
Bestel nog voor €1.000,00 en de verzending is gratis

Taal & Valuta