Deze luxe vakantie woning bestaat volledig uit CLT / kruislaags hout omkleed met een dikke jas van Hennepwol en Houtvezelisolatie, daaromheen de houten gevelbekleding afgewerkt met de Zweedse Allback lijnolie verf. Volledig dampopen, vochtregulerend en super geïsoleerd! Deze biobased passief, of eigenlijk actief woning heeft een Rc van 10. Een hybride ventilatie systeem van natuurlijke toevoer van de ventilatie lucht gebruikmakend van het Coanda effect via sleuven hoog in de gevels zorgt voor echt frisse lucht in huis. De afzuiging vindt plaats via een ventilatie warmtepomp. De belangrijkste installatie betreft een grondgebonden warmtepomp. Naast de low- tech bio based gebouwschil is de woning dus voorzien van de modernste installatie systemen. Alle techniek is via domotica en smart technology, geïntegreerd. Alles kan via een app worden aangestuurd, van verlichting, temperatuur, ventilatie, de installaties tot de hifi en het alarm!
De woning is door architect Renz Pijnenborgh van Archi Service ontworpen als totaal ontwerp. Naast ecodorpen en ecologische CPO projecten heeft Renz Pijnenborgh ook altijd maatpakken, ontworpen. In deze woning zijn alle bouwbiologische principes toegepast, in combinatie met de nieuwste installaties en inzichten op het gebied van stralingswarmte, ventilatie en alle overige technieken. Zelfs de domotica werkt stralingsarm via Z-wave radiografische aansturing.
Behalve een 100% natuurlijk gebouw, ledverlichting en domotica op basis van Internet-of-Things-technologie, is ook kunst omnipresent in dit Huis van de Toekomst. Herinneringen aan kunstenaars die door de jaren heen in de galerie van Astrid hebben geëxposeerd. Jan Roëde van de Nieuwe Haagse School, Arthur Spronken, Marijke de Goey en Kees Salentijn om er een paar te noemen. In de vijver - die dankzij een ingenieus wateropvangsysteem uitsluitend gevuld wordt met regenwater - wuift een sculptuur van Monique Bastiaans, een Belgisch-Nederlandse kunstenares, als riet in de wind.
Intussen worden de ooievaarskuikens met een hoogtewerker voorzichtig opnieuw in hun nest gelegd. 'Net als mijn moeder ben ik gek op ooievaars', voegt Dick aan het schouwspel toe. 'Van dit nest geniet ik misschien nog wel het meest.'
Zeeuwse overheden en het bedrijfsleven zijn al een paar maanden in gesprek over hoe Zeeland in 2050 energie-neutraal kan zijn. Dick Rakhorst en zijn vrouw zijn al veel verder. Hun huis levert zelfs veel meer energie dan ze zelf nodig hebben. In Retranchement hebben ze vorig jaar een woning laten bouwen dat gerust het huis van de toekomst mag worden genoemd. CLT/Kruislaags
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
RegistrerenU heeft geen artikelen in uw winkelwagen