Menu
0
Écht verstand van dampopen en circulair bouwen
Snelle levering, veel uit eigen voorraad
Lage verzend en transportkosten
Scherpe inkoopcondities voor verwerkers en aannemers

Plaatmateriaal kopen bij Groene Bouwmaterialen

Ecologisch plaatmateriaal | Duurzame constructieplaten

Wij verkopen een ruim aanbod circulaire en biobased constructieplaten die wij tegen een zeer scherpe prijs kunnen aanbieden.

Plaatmateriaal wordt meestal gemaakt van houtachtig materiaal zoals: OSB Zero, ESB (plus), multiplex, Eco-board, Agepan DWD Protect en Gutex Multiplex top.

Plaatmateriaal kopen bij Groene Bouwmaterialen

Bij Groen Bouwmaterialen verkopen wij al het bovengenoemde en nog veel meer soorten plaatmateriaal. Alle producten hebben bij ons ook een kortingsstaffel ingebouwd. Zo bent u extra voordelig uit bij de aankoop van grotere hoeveelheden. Wilt u verschillende soorten plaatmateriaal combineren, ben je aannemer, verwerker of heb je een groot project, vraag dan een offerte aan.

Staat er een bepaalde dikte of type plaat niet tussen, neem ook dan even contact met ons op want wij kunnen bijna alles leveren wat op de Nederlandse markt verkrijgbaar is. 

Andere type plaatmateriaal die wij verkopen zijn: Gipsvezelplaten en leemplaten.

ecologisch plaatmateriaal

 

Functie van plaatmateriaal in een gebouw

Plaatmateriaal wordt veelal toegepast voor de afwerking van gevels, muren en plafonds, daarnaast kan het ook een brandwerende of isolerende werking vervullen. Plaatmaterialen van een houtachtig materiaal vervullen naast het afwerken van een wand of gevel vaak een constructieve functie, denk  bijvoorbeeld aan de houtskeletbouw. De stijfheid van een plaat verschilt per product en geeft een wand in meer of mindere mate extra stevigheid.

Het overige plaatmateriaal dat wij verkopen vervult een andere functie. De Greenline Gipsvezelplaat van Fermacell is een stucplaat die in combinatie met de pleisterlaag een zeer goede brandwerende functie vervuld. De leemplaat van WEM dient ook als stucdrager, het grote voordeel van de leemplaat is dat de droogbouwplaat direct afgewerkt kan worden met een leem finish (nadat de plaat is glad gezet met een basisleem).

Verschillen tussen de soorten plaatmateriaal

Hieronder hebben we de kenmerken van de verschillende ecologische plaatmaterialen met de voor- en nadelen op een rijtje gezet, zodat u zelf een afweging kunt maken welke plaat het beste aansluit bij uw toepassing.

  • Verschil Ogb plaat en Esb plus constructieplaat

De Ogb plaat en Esb plus plaat worden beide geproduceerd door Elka Strong Board. Het Bedrijf Elka produceert deze producten in Duitsland van hout met het strengste duurzaamheidscertificaat PEFC. Elka brengt deze producten op de markt onder de naam Esb en Esb plus, In Nederland wordt dit eerste genoemde product verkocht onder de naam Ogb plaat. Echter, de ESB Plus constructieplaat is voor natuurlijk en ecologisch bouwen het aan te bevelen product omdat deze plaat een hoge mate van damp-openheid combineerd met een zeer lage uitstoot aan VOC's. Dit vertaald zich in een bouwplaat met minimale emissie van lijmstoffen zoals formaldehyde. Door deze eigenschappen heeft de Esb Plus constructieplaat het 'Blaue Engel' certificaat en het Sentinel Haus Institut keurmerk dat producten certificeert die een gezond binnenklimaat ten goede komen.

Hieronder vindt u de productbladen van beide constructieplaten:

Productblad Esb/Ogb constructieplaat

Productblad Esb Plus constructieplaat

  • Verschil tussen  ESB plus en OSB-zero constructieplaat

De ESB plus heeft een hogere dwars trekvastheid dan een OSB plaat, dit is een verschil van ruim 40%. Daarnaast is de buigvastheid bij de Esb Plus plaat in beide richtingen gelijk, wat voor de verwerking meer mogelijkheden biedt. Een Osb plaat kan minder goed overweg met vocht en zal meer gaan opzwellen dan een Esb plaat.

Wat betreft formaldehyde scoren zowel de Osb-zero als de Esb Plus gelijkwaardige, beide hebben een geringe emissie van deze lijmstof. De Esb plus heeft echter een 100% recyclebare MUF-verlijming. Door deze punten heeft de ESB-plus het Certificaat 'Der Blaue engel', 'Sentinel Haus Instituut' en wordt het aanbevolen door het EGGBI E.V. (Europese onderneming voor gezond bouwen en binnenruimtehygiëne).

Een Esb Plus plaat is Volgens het ZVDH/Keulen in de veer en groef uitvoering bruikbaar als onderdekplaat.

 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Abonneer

Account aanmaken

Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

Registreren

Recent toegevoegd

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

Totaal incl. btw:€0,00

Taal & Valuta