Menu
0
Écht verstand van dampopen en circulair bouwen
Snelle levering, veel uit eigen voorraad
Lage verzend en transportkosten
Scherpe inkoopcondities voor aannemers en verwerkers

Natuurlijke voeg en metselmortels

Natuurlijke voeg en metselmortels

Onze natuurlijke kalkmortels van luchtkalk en/of pure natuurlijke hydraulische kalk (NHL) zijn gebaseerd op de hoogwaardige kalkmortels uit de Romeinse tijd en doorontwikkeld om te voldoen aan de hoogste eisen van onze moderne tijd. Daarmee zijn ze van ongekend hoge kwaliteit en zijn zeer prettig te verwerken. Lees meer...

Unilit FenixA, kalk bindmiddel

Unilit FenixA, kalk bindmiddel

Fenix is een natuurlijke hydraulische kalk bindmiddel, dat kan worden gebruikt a..
€17,70
Stukprijs: €0,71 / Kilogram
Unilit 35M, metselmortel

Unilit 35M, metselmortel

UNILIT 35 is ideaal als grondlaag voor een binnen- en/of buiten bepleistering, o..
€35,49
Stukprijs: €1,18 / Vierkante meter
Artisan Stucco Luchtkalk, Ebro Wit

Artisan Stucco Luchtkalk, Ebro Wit

Geschikt als metsel en voegmortels, raapmortels, afwerkpleister en zelfs wateraf..
€53,25
Stukprijs: €2,66 / Kilogram
Artisan Stucco Luchtkalk, aarde kleuren

Artisan Stucco Luchtkalk, aarde kleuren

Geschikt als metsel en voegmortels, raapmortels, afwerkpleister en zelfs wateraf..
€125,85
Stukprijs: €6,29 / Kilogram
Artisan Stucco Luchtkalk, Oxide kleuren

Artisan Stucco Luchtkalk, Oxide kleuren

Geschikt als metsel en voegmortels, raapmortels, afwerkpleister en zelfs wateraf..
€169,65
Stukprijs: €8,48 / Kilogram
Kerakoll Muratura metselmortel

Kerakoll Muratura metselmortel

Muratura is een natuurlijke kalk mortel voor het maken van damp open voeg- en m..
€13,73
Stukprijs: €0,55 / Kilogram
Kerakoll Pietra voegmortel

Kerakoll Pietra voegmortel

De Pietra Voeg- en metselmortel is een zeer dampopen kalkmortel, ideaal voor ren..
€18,39
Stukprijs: €0,74 / Kilogram

Natuurlijke voeg en metselmortels

Onze natuurlijke kalkmortels van luchtkalk en/of pure natuurlijke hydraulische kalk (NHL) zijn gebaseerd op de hoogwaardige kalkmortels uit de Romeinse tijd en doorontwikkeld om te voldoen aan de hoogste eisen van onze moderne tijd. Daarmee zijn ze van ongekend hoge kwaliteit en zijn zeer prettig te verwerken.

De reguliere metselmortels op basis van cement hebben een hoge energie-inhoud en daardoor een enorme milieu impact. Ook worden cementgebonden mortels eigenlijk te hard voor een voegmortel waardoor historisch metselwerk beschadigd kan raken. Het ademend vermogen van een met cement gevoegde muur kan tot wel 20% minder zijn dan wanneer met op kalk gebaseerde voegmortel wordt gewerkt.

Natuurlijke hydraulische kalk is ideaal voor duurzaam bouwen en historische restauratie. In Nederland ook uitermate geschikt voor gebouwen met een slechte fundering en de gebieden met een verhoogd risico op aardbevingen zoals in Groningen en Limburg. Zo hebben wij ook M5 en M10 gecertificeerde aardbevingsbestendige metselmortels uit Italië geschikt voor nieuwbouw, renovatie en restauratie.

Oorspronkelijk hadden alle gebouwen van voor 1930 een witte of crèmekleurige voeg. Daarmee waren kalkmortels sinds de Romeinen de standaard mortels voor mestel- en voegwerk. Na de komst van cement nam hun populariteit tijdelijk af. Het gebruik van grijze cementgebonden voegen is pas gebruikelijk geworden tijdens de wederopbouw.

Een cement voeg kan de vochtbalans  in historisch metselwerk verstoren waardoor de vochtregulerende werking van deze muren met 20% verminderd. Vervolgens kunnen historische stenen bijvoorbeeld vorstschade oplopen en gaan sneller slijten. Hierdoor kunnen ook binnen vochtproblemen ontstaan. Oorspronkelijk waren dus ook echt alle voegen wit of crème kleurig, grijze voegen bestaan pas een kleine 100 jaar en worden pas sinds de 2de wereldoorlog veelvuldig toegepast. Ook bij een (moderne) spouwmuur verbeterd de kwaliteit van de wand wanneer opgevoegd met hoogwaardige kalk.

De laatste jaren is er daarom hernieuwde interesse in kalkmortels voor gebruik in metsel- en voegwerk vanwege hun duurzaamheid, elasticiteit en ecologische eigenschappen. Het gebruik van luchtkalk of natuurlijke hydraulische kalk mortels is in veel gevallen te verkiezen boven mortels op cement basis en worden steeds vaker geadviseerd door specialisten op het gebied van restauratie en duurzame nieuwbouw.

Aangezien kalkmortels minder stijf zijn dan gewone cementmortels, zullen de gebruikte stenen beter beschermd zijn tegen schade door opvriezend water en beweging. De flexibiliteit van kalkmortel beschermt de constructie tegen scheuren veroorzaakt door trillingen van drukke wegen of zelfs kleine aardbevingen. Door de relatieve waterdoorlaatbaarheid van de mortel zal een klein deel van de kalk oplossen en zich afzetten in eventuele haarscheurtjes en deze daarmee repareren. Het gebruik van kalkmortels zal een positief effect hebben op vocht en zoutophoping in de muur.

Alle kalkmortels die wij verkopen hebben een beperkte CO2-emissie en zeer lage emissie van vluchtige organische stoffen en zijn van nature bacterie- en schimmelwerend.

Voor vragen of advies kunt u altijd bellen met onze klantenservice, onze adviseurs staan u graag te woord! Contact

Artisan Stucco voor hoge kwaliteit Kalkmortels zijn sinds de Romeinen tot halverwege de 19e eeuw de standaard mortels voor metselwerk en voegwerk.

De laatste jaren is er hernieuwde interesse in kalkmortels voor gebruik in metsel- en voegwerk vanwege hun duurzaamheid, elasticiteit en ecologische eigenschappen. Het gebruik van luchtkalk mortels is in veel gevallen te verkiezen boven mortels op cement basis en worden steeds vaker geadviseerd door specialisten op het gebied van restauratie.

Aangezien kalkmortels minder stijf zijn dan gewone cement mortels, zullen de gebruikte stenen beter beschermd zijn tegen schade door opvriezend water en beweging. De flexibiliteit van kalkmortel beschermt de constructie tegen scheuren veroorzaakt door trillingen van drukke wegen of zelfs kleine aardbevingen. Door de relatieve waterdoorlaatbaarheid van de mortel zal een klein deel van de kalk oplossen en zich afzetten in eventuele haarscheurtjes en deze daarmee repareren. Het gebruik van kalkmortels zal een positief effect hebben op vocht en zoutophoping in de muur.

De hoge kwaliteit van Artisan Stucco kalkdeeg zorgt ervoor dat uw metselwerk en voegwerk zeer lang in goede staat zal verkeren. Artisan Stucco voegmortel kan naar behoefte op kleur worden gebracht met minerale pigmenten.

Zeer geschikt voor

  • Metselwerk en voegwerk met baksteen en natuursteen
  • Constructie van gewelven
  • Gebruik in vochtige plaatsen zoals kelders
  • Restauratie van metselwerk en voegwerk in historische gebouwen
     

Voor vragen of advies kunt u altijd bellen met onze klantenservice, onze stucspecialisten staan u graag te woord! Contact

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Abonneer

Account aanmaken

Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

Registreren

Recent toegevoegd

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

Totaal incl. btw:€0,00

Taal & Valuta

Product filters

Prijs
Min: €0
Max: €200
Merken