Menu
0
€96,95
Toevoegen aan winkelwagen
Lehner Silentum, akoestisch schapenwol vilt, 1x1,5 meter
Lehner Silentum, akoestisch schapenwol vilt, 1x1,5 meter
Lehner Silentum, akoestisch schapenwol vilt, 1x1,5 meter
Lehner Silentum, akoestisch schapenwol vilt, 1x1,5 meter

Lehner Silentum, akoestisch schapenwol vilt, 1x1,5 meter

€96,95Incl. btw
€80,12 Excl. btw
=: €64,63 / m2 Incl. btw

Het akoestische paneel is gemaakt van 9mm schapenwol vilt. Het Silentum systeem is een innovatief oplossing voor het verminderen en voorkomen van ruimte galm en combineert dit met een luchtzuiverende werking. De schapenwol is op natuurlijke... Lees meer..BioBouwer? Vraag hier een offerte aan.
Verwachte levertijd: 2-4 weken
 • Lage verzendkosten

  Pakketpost vanaf €4,99
 • Snelle levering

  Veel uit eigen voorraad

Productomschrijving

Lehner Silentum | Akoestisch Schapenwol vilt


Silentum is het innovatieve akoestisch isolatie- en ruimteklimaatsysteem voor de inrichting van hedendaagse woon- en werkomgevingen. De hoogwaardige Silentum akoestische vilten vallen vooral op door hun fijne, wol zachte oppervlak en de wereldwijd unieke biocidevrije wolbescherming IONIC PROTECT. Bovendien optimaliseert de speciale behandeling van de schapenwol het algemene vermogen om verontreinigende stoffen zoals formaldehyde en tabak op lange termijn te neutraliseren. Nagalm tijden worden verminderd, storende en onaangename geluiden in lage of bijzonder hoge tonen worden gedempt.

De geluidsabsorberende eigenschappen van Silentum akoestisch vilt ontstaan door de constructie ervan. Ondanks de zeer hoge dichtheid van 100 kg / m3 (= massa), blijft het vilt poreus en buigzaam. Dit betekent dat geluidsgolven kunnen doordringen en niet worden weerkaatst van het oppervlak. Geluidsgolven van verschillende frequenties worden meerdere keren gebroken binnen de lagen van het vilt, verliezen hun energie en worden geabsorbeerd.

Klimaatvriendelijk, gezond en volledig natuurlijk

Het natuurlijke basismateriaal schapenwol komt ook tot uiting in de Silentum akoestisch vilt kleurenselectie die een hoog niveau van ontwerpflexibiliteit biedt met twaalf kleuren. De kleuren variëren van levendige kleuren zoals karmijnrood, turkoois en karmijnrood tot gedempte kleuren zoals beige, bosgroen of donkerbruin. Bovendien passen neutrale kleuren zoals grijs en antraciet elegant in elke omgeving. Vanwege het natuurlijke schapenwolmateriaal zijn lichte kleurvariaties mogelijk. Aangepaste kleuren zijn mogelijk voor het akoestisch vilt vanaf een oppervlakte van 150 m². 

Voordelen Lehner Silentum

 • Hoge akoestische demping
 • Neutraliseert luchtvervuiling zoals formaldehyde
 • Hoogwaardig design, met vele kleur opties
 • Hernieuwbare en 100% natuurlijke grondstof
 • Eenvoudig toe te passen
 • Makkelijk schoon te houden met stofzuiger en vochtige doek

Verbeter de luchtkwaliteit

Schapenwol heeft het unieke vermogen om verontreinigingen en irriterende stoffen uit de lucht te filteren en duurzaam te neutraliseren. Dit zorgt voor een comfortabel en gezond binnenklimaat in woon- en werkomgevingen. De luchtzuiverende functie van Silentum akoestisch vilt blijft permanent behouden.

Schapenwol bevat keratine, een basisproteïne. De moleculen van de aminozuurzijketens kunnen verontreinigende stoffen zoals formaldehyde absorberen en neutraliseren. Dit gebeurt via een chemische reactie waarbij de verontreinigingen aan deze moleculen worden gebonden of omgezet.

Voel de duurzaamheid

Silentum akoestische vilt wordt gemaakt van pure nieuwe schapenwol. Deze hoogste kwaliteit en duurzaamheid zijn gegarandeerd. Schapenwol als hernieuwbare grondstof levert een positieve bijdrage aan milieubescherming. De zorgvuldige verwerking van het natuurlijke product draagt bij aan een merkbaar aangenaam binnenklimaat.

Verfijnde akoestiek

Silentum akoestische vilt verbetert hoorbaar de akoestiek in de ruimte dankzij de geluidsabsorberende eigenschap van wol. Nagalmtijden worden verminderd, storende en onaangename geluiden in lage of zeer hoge tonen worden gedempt. De ruimtes stralen rust en concentratie uit en verhogen het gevoel van welzijn.

Ontwerp leefruimtes

Met een grote verscheidenheid aan kleuren en diverse combinaties biedt Silentum akoestische vilt bijna onbeperkte ontwerpvariaties: van ontwerpelementen tot hele oppervlakken. Verkrijgbaar in elegante tinten zoals grijs of beige, evenals gedurfde, felle kleuren, kunnen ze optimaal worden gebruikt in woon- en werkruimtes.

Video: Montage Silentum Akoestisch Schapenwol vilt

Ontwerp ontmoet functionaliteit

Silentum akoestische vilt combineert ontwerp met een breed scala aan functionaliteit. In kantoren en scholen bieden ze een stille werkomgeving die een positief effect heeft op concentratie en leren. De heldere kleuren creëren ook een vrolijke leer- en speelomgeving in multifunctionele ruimtes en kinderdagverblijven. Of ze nu worden gebruikt als geluidabsorberend decoratief element of als vilt op meubels: Silentum akoestische vilt combineert gezondheid, functie en harmonieus ontwerp.

Brandbescherming

Schapenwol heeft een zeer hoog vlampunt met een zelfontbrandingstemperatuur van tussen de 560 en 600 °C. Hierdoor biedt Silentum akoestisch vilt het hoogste veiligheidsniveau in alle gebruiksgebieden. Dit elimineert de noodzaak voor extra brandvertragers en betekent dat er geen giftige gassen vrijkomen bij een brand.

Gemakkelijk schoon te maken.

Schapenwol is van nature vlekbestendig. Het lanolinegehalte van de wol en de dichtheid van het materiaal voorkomen de penetratie van vuil en vloeistoffen. Licht vuil zoals stof kan worden verwijderd door zuigen. Een vochtige doek kan worden gebruikt om hardnekkiger vuil en verontreinigingen te verwijderen.

Flexibele verwerking.

Silentum akoestisch vilt is gemakkelijk aan te brengen op het gekozen materiaal, bijvoorbeeld houten panelen. De afgewerkte behangen elementen kunnen zonder veel moeite in het ontwerp van de ruimte worden geïntegreerd.

De ene wol is de andere niet

De schapenwol die gebruikt wordt voor ons wolvilt is de zelfde als voor de isolatieproducten van Isolena, het betreft scheerwol van schapen die worden ingezet voor het landschapsbeheer van onder andere de Alpen weiden in de bergen van Oostenrijk. Wol uit de intensieve veehouderij wordt niet gebruikt! Van deze natuurlijke reststroom uit de Alpen worden isolatiematten gemaakt en dus ook deze decoratieve akoestische wand- en plafondpanelen.

De ruimten stralen concentratie en rust uit. Met de grote verscheidenheid aan kleuren en dessins wordt de interieurinrichting een breed spectrum aan individuele vormgevingsmogelijkheden geboden. ook gebruikt als prikborden optimaliseren ze het binnenklimaat op een eenvoudige, functionele manier. Ideaal voor schoolklassen, recreatieruimtes en kleuterscholen.

Silentum akoestische vilten worden gebruikt in particuliere, commerciële en openbare ruimtes. Silentum akoestische vilten combineren schoonheid met multifunctionaliteit. In kantoren en scholen zorgen ze voor een rustige werksfeer die een positief effect heeft op concentratie en leersucces. Ook in polyvalente ruimtes en kleuterscholen zorgen de sterke kleuren voor een vrolijke leer- en speelsfeer. Als geluidsabsorberend ruimte-element of als vilt gelamineerd op meubeloppervlakken: Silentum akoestische vilten combineren gezondheid, functie en harmonieus design ineen.

Panelen, Wand- of plafondmontage

Silentum akoestische panelen voor wanden en plafonds zijn geschikt voor een breed scala aan toepassingen, zoals in particuliere woonruimtes, kantoren, foyers, scholen en kleuterscholen. Hun geluidsabsorberende eigenschappen geven ruimtes een nieuwe levens- en werkkwaliteit. Bovendien verbeteren onze akoestische panelen niet alleen de akoestische eigenschappen, ze zien er ook nog eens goed uit en kunnen door iedereen geplaatst worden.

Onze duurzame en innovatieve Silentum panelen worden geleverd met een montagekit. Dit geldt ook voor montagestrips die eenvoudig aan de muur worden bevestigd. Op de achterkant van het paneel zit de tellerstrip. Dit betekent dat het paneel als een schilderij kan worden opgehangen en op een later tijdstip naar wens kan worden gewijzigd en uitgewisseld. Silentum Akoestische lamellen zijn een echte blikvanger. Ze kunnen niet alleen storende galm voorkomen, maar zijn ook nog eens een lust voor het oog. Dankzij het brede kleurengamma kunnen de lamellen worden aangepast aan jouw interieur. De geluidsabsorberende eigenschap creëert een duurzame leefruimte.

Naast de akoestische wandpanelen is er ook de mogelijkheid om Silentum akoestische vilten over het gehele oppervlak te plaatsen. Akoestisch behang met een absorberende werking is een mooi alternatief voor conventioneel behang of pleisterwerk. Om de Silentum viltbanen aan het plafond of de muur te monteren, worden deze verlijmd. Hiervoor adviseren wij, afhankelijk van de ondergrond, een grote verscheidenheid aan bevestigingsmogelijkheden.

Wolvilt op wanden en plafonds: Murexin lijm, een oplosmiddelvrije, reukarme, hoogwaardige dispersielijm. Met snelle grip en lange levensduur van de lijm. De ondergrond dient schoon, blijvend droog, vet-, vuil- en stofvrij te zijn. Sterk zuigende ondergronden, zoals bv. nieuw stucwerk en nieuwe gipsplaten, voorstrijken met een primer met behulp van een vachtroller of verspuiten.

 • Op hout en houten plaatmaterialen met witte houtlijm
 • Op glas, beton, metaal met een conventionele spuitlijm (we zoeken momenteel een gezonder alternatief!)
 • Op wanden en plafonds is het ook mogelijk om te werken met de enkelzijdige Ecofix klittenband van Vorwerk. Deze hecht aan de ene kant aan de ondergrond en aan de andere kant aan het akoestisch vilt.

Makkelijk in gebruik

Silentum akoestische viltpanelen zijn eenvoudig te installeren dankzij het uitgekiende modulaire systeem, dat samen met architecten is ontwikkeld. De montage van afzonderlijke elementen maakt een individuele wandinrichting in een grote verscheidenheid aan kleuren en vormen mogelijk. Als prikbord optimaliseren ze het binnenklimaat op een eenvoudige, functionele manier. Ideaal voor schoolklassen, recreatieruimtes en kleuterscholen.

Gemaakt van 100% natuurlijke schapenwol

De schapenwol die gebruikt wordt is de zelfde als voor onze isolatieproducten van Isolena, het betreft scheerwol van schapen die worden ingezet voor het landschapsbeheer in de bergen van Oostenrijk. Van deze reststroom uit de Alpen worden isolatiematten gemaakt en dus ook deze decoratieve akoestische wand- en plafondpanelen.

Technische gegevens

 • De geluidsabsorptieprestaties volgens de Oostenrijkse norm ISO 11654 voor akoestisch schapenwol vilt is aw = 0,60 (H) en voor akoestisch schapenwol vilt met lamellen aw = 0,85 (H).
 • Brandclassificatie volgens Europese norm EN 13501-1: C - s2 d0
 • 1x1,5 meter, 1,5m2 akoestisch vilt (op rol, per strekkende meter)

Productbladen

 Lehner Silentum - Brochure Algemeen
 Lehner Silentum - Brochure Producten

Specificaties

Silentum, akoestisch schapenwol vilt, 1x1,5 meter

0 beoordelingen

Beoordeel Lehner Silentum, akoestisch schapenwol vilt, 1x1,5 meter

Het akoestische paneel is gemaakt van 9mm schapenwol vilt. Het Silentum systeem is een innovatief op..

Wij, en derde partijen, maken op onze website gebruik van cookies. Wij gebruiken cookies voor het bijhouden van statistieken (de cookies van Google Analytics zijn volledig geanonimiseerd), om voorkeuren op te slaan, maar ook voor marketingdoeleinden. De cookies kunnen worden gebruikt voor het personaliseren van advertenties. Door op meer lezen te klikken, kun je meer informatie over ons cookiebeleid lezen. Door op ok te klikken ga je akkoord met het gebruik van alle cookies zoals omschreven in onze privacy verklaring. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »

Bio Bouw Blad

Abonneer

Account aanmaken

Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

Registreren

Recent toegevoegd

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

Totaal incl. btw:€0,00

Taal & Valuta